Weirdos

March 19, 2017

Review : Garnier Micellar Cleansing Water

Assalamualaikum

Haii. Rasa lama gila tak blogging. Balik kerja, makan, pengsan. 

Okay disebabkan muka breakout lepas guna essence haritu, terpaksa lah pakai makeup pergi kerja. Why laa i have sensitive skin. Kalau kena pakai makeup kenalah remove pakai makeup remover kan. Before ni pakai Pixy punya je. And kadang kadang tak guna pun remover sebab cleanser aku dah rasa bersih dah muka. Sekarang ni aku guna cleanser Laneige Multicleanser. 
Harga RM 70+ tapi boleh tahan lama gila. 

Been using this cleanser (generously) for months but still tak luak lg. Haa. Rasa mcm nak cuba yang Deep Pore punya cleanser pulak after. Removes foundation effectively, but if im using concealer, i still have to use makeup remover. and.... I chooseee....

Tadaaaa. Harga dalam RM 10++ je. 

It did what it claimed. Removed makeup effectively. Suitable for sensitive skin (thank god), because i couldnt afford another breakout. >.<  Rasa berbaloi gila grab masa sale haritu (buy two for RM 19.90). 😆  Serius berbaloi, tak irritate kulit langsung. So i give 4/5 for this products. 


December 23, 2016

CAP

Hiii. Tiba-tiba rasa nak blogging. Nostalgic betul. Been feeling sick and down for about two weeks now. Went for FBC at KK and i was diagnosed mild CAP (community-acquired pneumonia). Terkejut weyh. So now im on Amoxicillin 250mg bd for 5 days. Terkejut kut. Dulu selalu belajar pasal pneumonia HAP CAP semua tapi memang kelaut laaa.

Since kat Mekah lagi dah batuk selsema tapi dah balik ni tak stop stop. Sampai satu hari bangun rasa demam, badan sakit sakit, tak larat (fatigue) and batuk worsen and blocked nose yg tak resolved seminggu. Tapi gigih jugak pergi kerja, telan painkiller. Balik kerja, painkiller effect wears off and nahhhh. Rasa macam takde badannn. Hahaaa.

Malam tu, makin teruk. memang out gila. bangun berdiri pun rasa nak pitam. Batuk lagi. Blocked nose lagi. Struggle gila nak bernafas. Sampai fikir mungkin dah sampai ajal. 😆

Esok nya pergi klinik buat full blood count. And doc diagnose mild CAP. So yeap. Sadly esok tu kena pergi kerja macam biasa. and memang struggle gila dengan body yang tak sihat. Pray for me. T.T


ps: Day 2 1/2 on antibiotic.

September 25, 2016

MPG Final Year - Gatsby Night

oppo pakar selfie anda

Prof Bakar


Mdm Ez

classmates itew

sorry sis semakk

classmates
best bud


Chillin at Sungai Chilling Sactuary

Major throwback bulan April, 22 haritu. Rasa macam nak post pulak. hee

Second time ke sini. Masa first time pergi, rendam phone dalam air, sampai problem, kali kedua pergi still degil nak rendam jgk. haha.

The best part is, the trekking before the waterfall. Kena cross 6 kali sungai (eh ke lima kali?).
Macam biasa, kalau singgah KKB, wajib ah singgah empangan